Pages

    22 March 2011

    1st Day of Intern

    1st of march was the first day I was admitted as an intership trainee.. after a much delay.. I decided to just do it this year.. supposedly.. I should had done it in 2009… but .. you knowlah.. atas sbb2 tertentu.. aku tangguh.. klu ikutkan nak buat intern ni last skali.. bile aku dah abis amik semua subjek.. (dan lulus lah).. tapi.. sbbkan byk perubahan pd course structure.. hitung2 balik.. takpela.. tukar plan.. skrg ni klu ikutkan dah plan O dah.. and dengan result yg dah kuar aritu.. dah masuk ke plan P plak.. (rumit kan plan aku nih..*_*..).. anyways.. dalam tgh sibuk2 intern ni.. of coursela.. rase mcm takde mase langsung.. yela.. kuar keje kul 8.. keje dr 8.30 sampaila 5.30.. balik tu mmg penat… betullah ckp member aku yg pernah intern dulu.. ‘keje is keje, sampai umah mmg tak pikir langsung pasal ofis’… literally lah maksudnye.. bukan tak pikir langsung pasal keje2 kat ofis tuh.. tapi..bile sampai umah.. otak tu fokus pd bende lain.. klu boleh tak nak pikir langsung keje2 ofis tuh….*<*…

    ...so called 'workspace'..kadang2 wat keje kat meja lagi satu kat depan tuh...

    So.. dlm coretan kali nih.. nak cite sikitlah ape terjadi mase first day aku start intern aritu.. just a few events lah that happened…

    1. Traffic Jam!

    Tempat aku intern ni ofisnye kat Warta Bangi.. dekat2 ngan PKNS Bangi..not exactly kat bangunan Warta tu.. dekat ngan lot2 kedai tu… so.. dari rumah aku.. klu ikut highway SILK tu.. should sampai dlm 15-20 minit.. plus-minus traffic light sumer.. nak jadikan cite.. jem plak pagi tu.. klu ikutkan mmg pagi2 jem kat highway tu.. sbb org keje Bangi/Putrajaya/Puchong dan sebagainye lalu situ.. klu sape2 yg duk Kajang tu maybe tau kat mane aku maksudkan… die start dari Sg. Ramal tu.. sampaila exit Bangi.. atau mungkin sampai exit Putrajaya.. bukan sbb ade accident ke ape.. sbb kete banyak.. tu yg slow .. so.. pagi tu mmg ‘merangkak’la gamaknye.. terpakselah bersabar je..


    2. Nobody & Hot Issue

    So.. sedang dlm menempuh jem tuh.. sambil2 tu of course lah.. duk dlm kete.. layan lagu.. for those who knew me.. klu naik kete.. tak lain tak bukan mesti akan pasang lagu korea.. (gune FM modulator lah.. cucuk USB..cari frekuensi..)… so.. mase dlm kete tu.. kadang2 tukarlah channel radio lain.. Hot FM ke.. Hitz ke kan.. saje nak dgr lagu lain plan.. tukar selera sikit.. not to brag or anything.. to my amazement.. radio stesen kat Malaysia ni.. dah ade yg pasang lagu korea.. daebak!..(^^)… klu ikutkan aku dah jarang dgr radio tempatan dlm kete.. tapi.. pagi tu.. Hot FM pasang lagu ‘Hot Issue’.. nanyian kumpulan 4minute… pastu tukar channel Muzik FM.. lagu ‘Nobody’ oleh Wondergirls plak.. klu dulu lagu Nobody slalu dipasang versi English nye.. tapi ni aku dgr yg versi koreanye… ‘Waah!’ aku kate dlm hati… ade kelainan.. dan klu sape2 yg slalu dgr Era FM.. diorang kadang slalu pasang lagu ‘Sorry, Sorry’ oleh Super Junior.. takpun lagu ‘Bonamana’… (I wonder bilela depa nak pasang lagu SNSD erk..**..)…

    3. Cikgu!

    Dalam jem tu.. tibe2 aku ternampak satu kete ni.. tak taula betul ke tak ape mate aku ni nmpak.. tapi.. org yg bwk kete tu nampak macam lecturer tax aku.. “Eh, sir duduk kat Kajang ke?”.. klu tgk nombor plet kete.. nombor plet D.. mmg die dulu pernah keje kat Kelantan…

    After that.. sampailah aku kat ofis.. walaupun pagi tu aku sampai lambat.. aku ckp kat bos aku tu sori lambat sbb jem.. takpela kot.. first day boleh dimaafkan.. pasni taklehla wat lagi.. klu boleh.. huhu.. so.. aku masuk ofis.. borak2 jap.. pastu bos aku explain la ape keje yg nak dibuat.. etc..etc… mmg masuk2 tu agak blur mule2.. amende la aku nak kene buat.. tapi takpe.. bos aku ckp mmg amik mase.. nak pahamkan processnye.. softwarenye.. and so on lah… so.. hopefully.. all the best for the next 26 weeks.. (^_^)…

    3 comments:

    fAizAL(^^,)izWaN said...

    EK ELEH...
    kat warta tu je??jauhnyee dari umah aku!!ceiss bkn nk roger2 ke!!ish3

    Hishahmuddin said...

    ler...bukan aku dah gitau ke aritu??.. camne nak roger.. bukan ko keje kat cyber ke?.. kang salah timing...huhu...

    fAizAL(^^,)izWaN said...

    haha aku dh x keje kt cyber dh!!
    cmnilah..leh lepak2..

    Related Posts with Thumbnails