Pages

    14 July 2009

    Fed - Up!

    I don't know why la..tibe2 lak aku betul2 rase fed-up...rase2 fed-up yg teramat..- marah - kecewa - frust - bengang - ntahla..agaknye aku ni byk sgt pendam..pendam..then pendam lagi...skrg ni aku rase mcm nak meletup je...yela..aku tau aku ni takdela popular mane pun..slalu je jadi di sebalik tabir...org tak kenal sgt pun aku..bukan aku nak mintak pujian ke ape..at least hargai lah ape yg org dah buatkan...penatla kan org dah buatkan ke hulu-ke hilir..and then terima kasih pun takde...yelah..kang bile ckp ni..kate aku poyo lak..buat keje tak ikhlas...bla..bla..bla... ok fine!...aku buat keje tak ikhlas..ape yg aku buat selama ni tak betul lah..inila itu la...nak wat camne..kang bile tak buatkan..tak retila..nti bende jadi satu hal..dah kene tangguh..makin lame tangguh...then tangguh lagi....kan dah menyusahkan org...

    Lagi satu..sedarla..bende dah lapuk laa...enough is enough la...klu aku kate tak suke tu ...tak suke la...yg nak disebutkan lagi kenape...cube klu org ckp pasal diri korang bende2 tak suke...korang gak bengang kan??..yela..cube bayangkan kene mengate ke..kene usik2 ke bende yg korang betul2 tak suke selama setahun..2 tahun ...3 tahun..4 tahun...10 tahun???... mane tak fed-up nye... nti..sure bile aku kate camni...kate tak sporting la..ape la...ish..peningla aku camni... haaa...sblm aku terlupa... tolongla berpijak di bumi yg nyata... klu aku kate tak suke tu..pergila cari yg laen...yg nak terhegeh-hegeh ni kenape??... yg nak dipaksa-paksakan kenape...kan dah merana..pleasela...jgn disebabkan ape yg berlaku...org laen pulak jadi mangsa...org laen tu tak bersalah...jgnla nak babitkan diorang lak... pleasela... kan dunia ni ade berbillion...tak ...tak...kecikkan skop sikit...kat malaysia ni ade beribu lagi org laen...pergi lah cari...ntah2 org laen jauh lebih baik dari diri aku ni... aku ni apela yg ade...

    tau tak camne perasaannye tgk org lain happy??..org laen tu bahagia je.. klu exam tu lulus je all the way... mmgla kite pun tumpang skali..kite ucapkan tahniah atas kejayaan diri sendiri.. tau tak camne perasaan tu??...- die dtg mcm satu perasaan yg hiba..bercampur baur...terasa diri ni dah byk sgt buat salah..rase kecik sgt2...pastu nti start rase menyesal...sesalan tu dipendam lagi...tapi yela..korang tak pernah merasa semua tu agaknye...tau tak macammane pahitnye merasa satu kegagalan tu??.... rase seolah diri ni berada bawah..betul2 bawah... utk waktu yg sgt lame...bile dihulurkan tali..samaada kite nak panjat tali tu supaya keluar dari lubang yg teramat dalam - gelap - ataupun kite biarkan..dan kite cube cari jalan lain utk keluar dari lubang tu...camtu la kot rasenye...tapi yelah..takkan nak salahkan org lain..salahkan diri sendiri la sbb tak berusaha... aku pernah berada di dalam lubang itu..dan macammaner aku nak keluar sgt2 payah...tapi ntahla...skrg ni ape bende yg aku buat...mcm serba tak kena...

    ape lagi...ape lagi yg aku tibe2 rase fed-up sgt2 skrg ni...erm..aku mintak maaflah kalau aku ni tak sampai ape yg diharapkan...yelah..expectation.. suruh buat ni tak reti...suruh buat tu tak reti...aku ckp ni bukan nak kutuk sape2 erk..lebih baik aku kutuk diri sendiri...sbb diri sendiri ni klu dikutuk..diri sendiri jugak akan maafkan...tp yelah kan...agaknye diri ni byk sgt dosa...dah lame tak bertaubat...bukan astaghfirullah semata2 di mulut...tapi hati ni..hati ni dah terlalu kotor agaknye...kite ni kdg2 terkejar2 sgt bende yg kite nak..tak kisahla kereta ke..ape ke...tp..bekalan utk akhirat kite terlupa..haa..nak kate ape..aku ni hipokrit??..cakap tak serupa bikin???..yelah..aku pun manusia jugak..hari ni mungkin sedar...esok2 buat lagi...hmm..kdg tu yelah...bile kite suke sgt2 sesuatu tu..kite pun carila jalan camne nak dptkan...- setahun..2 tahun..5 tahun..10 tahun...-..buat ni..buat tu..semata2 nak dptkan bende yg kite nak tu...tp..last2 tak dpt...tp yela kan..nak wat camne..dah tak dpt..kecewa tu mmg la ade...tp...kite bersangka baikla..mungkin takde rezeki ke...hmmm...

    sorila..aku sebenarnye dah penat sgt...penat..letih...sampai bile lagi org nak pijak aku...and then bile dah kene pijak..aku lak bersangka baik ngan org tu...'takpela, mungkin die tak tau..'...' takpela, sesame kawan kan..'..'takpela..sekali sekala tlg kan'..takpela...takpela... sampai bila aku perlu berkorban demi kebahagiaan org laen??...sampai bila??...- aku betul2 rase nak lari jauh dari sini...makin lame kadang...aku pun rase tak tahan...tapi..aku sayangkan korang...dah ramai org aku jumpe...aku rase tak sanggup nak tinggalkan..selain family aku..koranglah tempat aku mengadu..bercerita ke...tapi ade je org laen..tapi sape je yg ade...yg betul2 paham diri aku ni camne..ntahla..ade org pernah kate aku ni pelik..agaknye ye kot..aku ni mmg pelik..ape yg aku tulis2 ni bukan aku tujukan pada korang...malah pada sesiapa pun...aku tujukan ni utk diri aku sendiri...supaya aku sendiri sedar..dan buat yg patut...tapi ntahla...nak merawat hati yg dah sakit dah tenat ni amik mase yg lame...tapi ntahla...

    9 comments:

    PrInCeSs Q said...

    sabar eh shah... =)

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    haihh..
    pe cite ni??
    marah2 kt sape?

    izzahmeor said...

    salam..

    shah..
    lek2..
    sabar2...
    senyum...:)

    hishahmuddin said...

    nih tgh hot nih..

    huhuhu..

    Mohd Fakhrurazi Mohd Yusuff said...

    uiks..pe kes?..haha

    aNfaLafNa said...

    woit!

    chill la :D

    hishahmuddin said...

    yelew2..

    tgh chill la nih..

    phew..

    adila02 said...

    kalo marah, lepaskn jew..
    kalo sedih, nangiskan jer..

    kita kn manusia, tak lari dari perasaan sume tu..
    kalo asik "pura2" cool, hampeh jer..
    konon2 senyum, tp dalam hati sakit..

    no..no..
    lepas luahkn, msti rse lega skit kn..

    *wink*

    hishahmuddin said...

    x semudah itula adila..

    huhuhu..:(...

    Related Posts with Thumbnails