Pages

    07 June 2009

    Pulau Pinang Pulau Mutiara

    Phew!!.. letihnye aku.. mane taknye..baru je weekend lepas pi bercuti kat kuala terengganu...weekend minggu ni lak pi pulau pinang... haizz...mmg cuti sakan betul..(^_^).. anyway.. aku pi ni dgn family aku lah..kami bertolak pd jumaat 5 ari blan aritu..pastu balik KL 7 ari blan (hari ni la...)..aku post nih pun baru je lebih kurang sejam sampai dari sane...so..as usual.. aku akan cite sikit sejarah lah...last time aku menjejaki pulau pinang nih..[..yg belah pulau..bukan seberang tanah besar..]..klu tak silap aku pd awal tahun 2007..about 2 years ago..mase tu ade program desa IT kat Balik Pulau... so..that's about it lah..

    so..this time aku pi ke sane bercuti ngan family aku..yelah..jalan2 ngan family..pasni dah start kelas...bile le nak berjalan sane-sini lagi ngan diorang... so..aku pun takde byk sgt nak cite ape yg menarik kat sane...maybe korang dah tau2 kot..penang ni popular ngan makanannye antaranye pasembur tu la...and then byk bangunan2 lame...pastu leh tgk laut..naik jambatan tu...and so on lah...

    And then..ari sabtu tu..pi ke satu tempat nih..tak jauh dari hotel kitorang menginap tu..Kebun Bunga namenye...kirenye mcm taman botani gitula..and then..kat situ lak ade mcm pesta flora/bunga gitu..so..mmg jem la jalan nak ke situ...ape yg menariknye ade mcm display bunga2 mcm orkid..aku nak explain pun tak reti camne..huhu...

    so..basically that's about it lah...takde idea ape lak nak cite...letak gambaq2 tu ajela..hehe..(^_^)..

    2 comments:

    adila02 said...

    cntiknye lanskap bunga tu..

    hishahmuddin said...

    haah..

    cantik kan..

    ..(^_*)...

    Related Posts with Thumbnails