Pages

    03 June 2009

    Teh 'O' Beng Se!

    If I heard it right..itulah ape yg akak tu kate..[..I think..]..bile akak tu kate nak minum ape..aku kate teh 'o' ais...phew!..being someone yg tak biase dan tak paham dialek tempatan nih..mmg agak payah gak arr...so.let us re-cap..look into a bit of history...hmm..when is the last time aku menjejakkan diri di bumi Terengganu nih??...so far as I can remember was in 2007...that time somewhere during the mid-year..when I went to Setiu...[KT inclusive]..and I think that same year...bulan 11 ke 12... bile ade program kat Cherating...then singgah sampai Kemaman...so..roughly ade la setahun-setengah...

    ...dataran depan pantai batu burok...

    ..hotel di mana kami menginap..its been there since i was born..mase dolu2 family aku duk KT...mmg dah lame arr hotel nih..

    It was unexpected really..actually..aku gi ke KT tu sbb ayah ade keje..so..die ajak skali la kot2 aku nak ikut..tgk2...mmg dah start cuti..so..why not kan?..so..yg pi skali tu whole family la..kecuali adik aku yg sorang tuh..sbb die baru je abis cuti..so..kelas dah start...anyhows..kami pi sane tu 29-31 mei aritu lah..dlm 3 hari..hotel yg kami menginap dekat Primula tuh..dekat Batu Burok...betul2 kat tepi pantai...mmg cantik..(^_^)..

    ..dataran shahbandar..[klu tak silap aku arr...]...

    So then..bile nak balik ari ahad tuh..singgah jap kat taman tamadung islam...yela..dah alang2 sampai situ..nak jugak tgk masjid kristal...sempat gakla solat kat situ..masjid tu takdela besar mane...tp..sejuk~...huhu..and then dekat situ adela mcm tempat replika bangunan2 or should I say..'islamic architecture' around the world..yg famous lah mostly...tp..malangnye kami tak masuk..sbb tak sempat...dan agak mahal gak arr...[..10 ringgit..phew~.]...

    ...muzium..

    ..pintu gerbang nak ke taman tamadung islam tuh..

    ...masjid kristal..

    ...entrance ke taman replika...

    2 comments:

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    wah!
    dah update sal KT dia..
    hikhik~ =P

    hishahmuddin said...

    isk..

    kenela hupdate..seronok bercerite..

    lagipung..cuti2 nih takde wat mende..hupdate la blog selagi leh hupdate...(^_^)..

    Related Posts with Thumbnails