Pages

    09 April 2009

    Pancit Laa Pulak!

    Haaa...aku ade satu cite yg aku nak share..ntahla..rase tibe2 nak cite lak mende ni...hehehe..citenye begini...

    Pada satu malam..

    Actually, bendenye berlaku malam td...citenye camni...petang semalam..lepas kelas AMA..aku run balik ke rumah jap kat kajang...tgk langit nuuu di jauh sane dah gelap..dlm hati aku berharap sgt tak hujan tgh jalan nti...and then alhamdulillah selamat sampai umah..pastu dlm lepas maghrib..aku shoot balik bawak motor aku tu ke cyber...singgah taman warisan..makan2 ngan budak2 desa IT tu...

    Time tu adela dlm pukul 10.30 agaknye kitorang abis...pastu mase on the way balik tu...

    tibe2...

    "Alamak..pancit la pulak...aduhai..not again"..aku kate dlm hati..motor Kriss aku tu mmg tayar belakang tu bermasalah...sikit2 pancit..sikit2 pancit..mmg...the last thing you would hope for..if anything could happen is tayar belakang tu pancit...tension aku..dah byk kali camtu...sbb tu kdg2 aku rase takut gak nak bawak motor tu jauh2...walaupun dari kajang ke cyber...

    Anyhows..mase tayar tu pancit...dah dekat2 ngan jambatan 'putih' kat putrajaya tu...aku pun tak tau ape name jambatan tu..tp..aku rase that's the only jambatan yg ade kat putrajaya tu..yg disinari lampu putih arr..ala..jambatan tu dekat2 ngan PICC je...nasib baik aku bawak pam kaki..yg warne biru tu..cube2 pam..takleh gak..angin tak masuk...aduh..aku pikir..aku pikir..aku cube tenangkan diri...telefon rumet aku...

    "Wan, tayar motor aku pancit arr..ko ade contact mane2 tak yg leh dtg gantikan tiub ni???..."..setelah bincang2 ngan die...tunggu die cari2 nombor...terigt kat hostel..kat tempat parking motor tu ade no. org 'tulis' kat divider tu...so..die turun bawah..msg aku no. tu...dpt msg aku call...

    "Hello, name sy nizam..motor sy pancit kat putrajaya..abg leh dtg tlg gantikan tiub tak??..."..setelah bincang2 ngan abg tu...die setuju nak dtg...so..aku tunggu la kat jambatan tu sorang2 sementara menunggu die dtg...

    seram gakla sorang2 kat situ bile takde kete lalu...tak nakla kate pikir bukan2 kan...tp..tawakal jela ape yg nak terjadi nti...so..selang beberape minit kemudian..abg tu pun dtg...what is interesting pasal abg tu..loghat kelantan die!!..pekat sungguh...huhu..dlm hati aku 'alamak..menyesal aku tak blaja kacek klate betul2..klu tak leh speaking ngan abg ni'...hahaha..(^_^)...mmg klu dgr abg tu ckp..telo kelantan tu mmg jelas..huhu...

    so..sedang die nak tukar tiub tu..aku cubala borak2 sikit ngan die..tanye keje mane..katenye die buat ni part time..one thing yg aku rase..mmg rezeki aku jugakla bile die ade kate..."ni tadi ada gak ore telefon..tapi rase malas nak angkat..tp tibe2 rase tergerak hati lak nak angkat panggilan kamu..."...bile aku dpt tangkap die kate camtu..aku tersenyum...'syukur alhamdulillah..rezeki..klu tak..tak tau la ape nak jadi mlm tu..mau 2 3 pagi baru balik..'..lebih kurang camtu la..huhu(^_^)..

    lepas die selesai sumer..aku bayar..dan balik menuju ke cyber...huhu...lebih kurang camtula citenye...huhu...and so..pengajarannye ialah:
    1. tukar tayar motor ke tayar 'tube-less'
    2. always bawak pam ke mana2..
    3. dan yg paling penting...BLAJA LOGHAT KELATE!!..

    - THE END -
    ...(^_^)...

    11 comments:

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    3. dan yg paling penting...BLAJA LOGHAT KELATE!!..


    haha..meme keno blaja bhaso klate p0m.sebab oghe klate ni ado kat mano2 tmpt a.k.a suko merantau..hehe..so, blaja la bhaso klate yep!

    hahaha...=P

    p/s : takziah kpd motor awak..=P

    fAizAL(^^,)izWaN said...

    tu r ko..byk wat dosa lagi dgn aku!!ahhaha~

    Illyana said...
    This comment has been removed by a blog administrator.
    An-Nizamuddin Shah said...

    mawar putih:

    tu la..ambo raso rugi tok blaja betul2 bhaso klate...

    ambo sendiri pom nak kecek tak reti..

    tp.ambo pung nak blaja ganu skali gok...hehehe..

    [main bantai je..hehe..(^_^)..]..

    An-Nizamuddin Shah said...

    jal..maafkan aku jal..

    aku dah byk buat dosa ngan ko..

    maafkan akuuuu...

    huhu...

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    hahaha...demo ni gak.
    bhaso klate ngn ganu lain skit..=P

    kalu nk blaja bhaso ganu..
    saing kawe ado..hikhik..=P

    An-Nizamuddin Shah said...

    erk...

    'saing kawe ado'..

    ape maknenye tu??

    huhu...

    aNfaLafNa said...

    haha~
    plg penting 'blaja loghat kelate' eyh?
    awat sume pakat2 kecek kelate nih?hurmmm....
    :p

    An-Nizamuddin Shah said...

    haaaa...

    anfalafna, join the club...hehehe..(^_^)..

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    hahaa..

    jom pakat2 blaja bhaso klate deh...
    ramai tenago pengajar ni..hehe..=P

    An-Nizamuddin Shah said...

    haaa...boley2..

    ambo ngaji ngan demo jela leh??
    demo jadi cikgu..

    hehe..

    Related Posts with Thumbnails