Pages

    24 September 2009

    Childhood Memories

    Do you remember the last time you rode a bike and go all the way to the kedai runcit..with all your friends..and then you were fascinated with some of the things.. toys,chocolate, snacks, whatever it is . and then you bought it..and then you go to the playground and play and share it with your friends?.. Ah yes, childhood memories.. come to think of it... when you think of it..you would really feel funny and terase nak gelak sorang2 lak.. sbb .. yelah.. as a child..kanak-kanak riang la katekan.. macam2 bende kite nak... nak beli ni la.. itula.. sanggup lak tu..duit elaun yang mak ayah bagi..kumpul2 dan simpan..semata2 nak beli mainan..(^_^)..

    Anyway.. aku ade dapat satu emel dari kwn aku ...if you were the 'child of the 80's to 90's'.. sort of saying membesar dari sekitar tahun 80an ke 90an.. you would probably remember some of these:

    [..if i'm not mistaken..Fido represents the drink named '7Up'..tak taula skrg ni ade lagi ke tak minuman tu..]

    [..yang ni lak..main guli..]



    [..haa..kalau yang ni..biasenye aku akan mkn part yg belas atas..yg kaler2 tu..sebab manis..hehe..pastu yg biskutnye (part belah bawah) tak makan..huhu..]



    [comeonla..kalau tgk ni..takkan tak tau kot... Dragonball kot..punyela minat dragonball ni..sanggup tu kumpul komiknye..]


    [..yang ni..aku tak tau la nape banyak sangat budak2 suke mainan ni time tu...memang la syok..tengok penguin tu naik..pastu turun..huhu..]



    [..doraemon ni..sampai skrg pun ade lagi..igt lagi kalau dulu..citenye on air dalam 7.30 petang..dalam time2 maghrib..so..mak akan kate sblm nak tgk tu..kene pi mandi siap2..pastu solat maghrib..pastu baru leh tgk...]

    [..transformers ni skrg dah siap kuar movie dah..dulu tgk kartun je..]

    [i'm popeye the sailorman ..tutt..tutt..]




    [one of the earliest version of gaming console before the arrival of playstation 1..game yg popular tu la..mario..aku panggil 'game kotak' ..yg tak syoknye..kalau dah start main..takleh nak off..sbb tak leh 'save'..so..mane taknye mak asyik marah main lame sangat..(sbb nak habiskan..hehe)..]



    [..macam2 jenis kad ade..haih..]

    [..sugus ni sampai skrg pun ade lagi..]

    [..jeli ni pun sampai skrg ade lagi..]


    [..biasenye..gune ni mase kelas seni arr..ade lagi satu jenama tu..'buncho'-yang kotak warnenye biru..kalau tiap2 tahun..beli baru..sbb yg lame samaada dah habis atau tak leh gune lagi..]..


    [..tak leh tahan..pencil box nak yang boleh bukak sane sini..huhu]

    [..go-go power rangers!!..]

    [..haa..kalau dah namenye pemadam..ape lagi..aku tak sure nak panggil game tu ape..simply to put it..'main pemadam'..tau kan camne mainnye??..]



    9 comments:

    aNfaLafNa said...

    wah!
    mmg mengimbau semula zaman kanak2 :p

    Hishahmuddin said...

    tu arr...

    mcm2 bende kite buat..

    beli ni la..itula..

    main ni la..itula..

    huu~..

    ~mIsS_p00h~ said...

    waaaaa~

    akk sgt suker kartun smurf, ninja turtle & hemannnnnn~ thunder, thunder, thudner cattttt!!!

    eh, lebey2 pul0k! :P
    maap yer tuan umah~ :D

    An-Nizamuddin Shah said...

    miss pooh:

    klu smurf, ninja turtle ngan hemaann tu sy tau arr..

    thunder cat yg mane satu??..

    huhuhu...

    .the.bapakss!!. said...

    wooh~!
    rindu zaman masa2 tuh..
    hahah~

    adila02 said...

    oo comel2..
    dragon ball la plg best..
    :D

    Hishahmuddin said...

    wah...

    kamu pun minat dragon ball jugak??

    huhu..

    *miszleen* said...

    lorh..thunder pun tatau, akak pun tau okeyyy :P

    akak paling ingat yg main penguin tu ^_^ oh-tidak! saye sudah sangat tua kah? aishh

    Hishahmuddin said...

    huhu..

    yg penguin tu comel kan..

    naik-turun.naik-turun..huhu..

    Related Posts with Thumbnails