Pages

    18 September 2009

    Putih & Perak

    A few days ago (hari selasa I think), aku dgn sorang member aku ni pi terawikh kat masjid sultan mizan kat presint 3 putrajaya.. another name that people called is masjid 'besi'..sebabnye struktur masjid tu seolah hampir kesemuanya nampak diperbuat daripada besi.. sbb tu kalau ke situ...masjid tu nampak perak dan putih.. putihnye tu disebabkan cahaya lampu yang menerangi masjid tu lah.. keluasan masjid tu..ruang saf lah, lebih kurang same besar masjid putrajaya.. konsep masjid tu die 'open'.. seolah mcm takde dinding yang menutup masjid tu... open air la katekan... so..boleh dapat merasa angin dari luar bertiup..berbeza dgn masjid putrajaya..tertutup dan ade air-cond .. sejuk~..(^_^)..

    Anyway..pd sape2 yg belum pernah pi tu..kalau datang ke putrajaya...jangan lupa lah singgah..kalau dtg malam.. view nye nampak lagi cantik ar.. (^<^)..

    4 comments:

    aNfaLafNa said...

    x berkesempatan lg nk sampai :|

    Hishahmuddin said...

    ooo..

    ala..dah dekat je..

    bile2 je leh pi..(^_^)..

    *.m.a.w.a.r_p.u.t.i.h.* said...

    saye p0m~
    anfal2..bila eh kita nk pegi masjid besi tu? =D

    Hishahmuddin said...

    nak folo..

    nak folo..

    hehehe..

    Related Posts with Thumbnails